Keresés

 

Városi matematika levelezős verseny

2002–ben szerveztük meg először, akkor még „házon belül” a levelezős típusú matematika versenyét. Érd város önkormányzata 2003 óta támogat bennünket . Azóta városi szinten szervezzük, s népszerűsége évről évre nő. Gyakorlatilag nincs olyan általános iskola Érden, amelyik ne kapcsolódott volna már be a programunkba. Általában 300 - 400 között van évenként a résztvevő tanulók száma.
Minden évben októberben küldjük el az iskoláknak versenyfelhívásunkat, majd májusig havi rendszerességgel küldünk feladatlapokat, melyekre a megadott határidőig kell válaszolni a tanulóknak. Iskolánk tanítói kijavítják, majd az új feladatokkal megküldik az elért eredményeket. A résztvevő iskolák minden esetben összesítőt kapnak.
Az utolsó forduló után összehasonlítjuk a résztvevő iskolák tanulóinak eredményeit. Ezután minden évfolyam első 10 helyezettjét májusban meghívjuk a Batthyány Általános Iskolában tartandó „Legjobbak döntőjére”. A többi tanuló, aki végig levelezett velünk, munkájáról elismerő oklevelet kap.
Számunkra fontos, hogy a matematikai problémamegoldó gondolkodást erősítsük a tanulókban, ezáltal szakadjanak el a sablonos és algoritmusokra épülő feladatmegoldásoktól. A feladatok vigyék közelebb a gyerekhez a matematikát!

A mi iskolánkban a tanító nénik és a tanító bácsik arra buzdítanak minden kisdiákot, hogy rendszeresen mozogjanak, de aztán tornáztassák meg az eszüket is. Ezért fontosak ezek programok.

Kozma Zoltánné
tanító