Keresés

 

8. osztályos hírtükör

Október 23. – ünnepi megemlékezés iskolai keretben
 
Az idei tanévben, mint most már hagyományosan évek óta, a nyolcadik évfolyamosok feladata az 1956-os eseményekre való emlékezés, az ünnepi műsor összeállítása, előadás szervezése.
 
Mindkét nyolcadik osztályunk részt vállalt a versek, prózai részletek előadásában. Az egy osztálynyi tanuló (24 fő) nagy figyelemmel, és fegyelemmel oldotta meg a feladatot.
 
A 2011/2012. tanév ünnepi műsorának szövegét Bilikné Niczinger Éva tanárnő állította össze. A dekorációt a műsorhoz Dombi Gyöngyi tanítónő, Tóth Margit tanárnő és Szabó Margit tanárnő készítették.
 
Ifjúsági Klub – Magyar Gergely – drogprevenciós előadás
 
Sajnálatosan hazánkban egyre több az olyan fiatal, aki rossz társaságba kerülve elkallódik, … Az ilyen esetek megelőzését kívánja elérni a Klub.
 
Az első alkalom vidám hangulatban beszélgetéssel, játékos ismerkedéssel telt el.
 
Az Ifjúsági Klub a tanév során több alkalommal is tart még foglalkozásokat iskolánkban a 7-8. osztályosok számára.
 
Pályaválasztás
 
A nyolcadik évfolyamosok legfontosabb feladata felkészülni a következő iskolatípusra.
 
Ehhez nagy szükségük van a felnőttek segítségére, mind a pálya (iskola, szakma) kiválasztásában, mind pedig a felvételi vizsgákra való felkészülésben.
 
Iskolánk mindezek érdekében tanulószobai foglalkozásokat tart a 7-8. osztályos tanulók részére. Ugyanehhez a célhoz csatlakozik a TÁMOP 3.3.2. Egyenlő eséllyel Érden magyar és matematika felvételi előkészítő is.
 
2011. december 10. az első fontos dátum a felvételi eljárás során, hiszen ez az időpont a központi írásbeli felvételire való jelentkezési lapok leadására a határidő.