Keresés

 

Advent Projekt 2011

2011/2012-es tanév elején elhatároztuk, hogy az idei tanévben sok olyan dolgot fogunk csinálni, amit eddig az évek során még nem tettünk. Az egyik ilyen ötlet az advent projekt volt.
 
Novemberben elkezdtünk egyre komolyabban készülni. Rengeteget törtük a fejünket. A lényeg az volt, hogy egy olyan eseménysort hozzunk össze, ahol lehetőleg mindenki jól érzi magát, rákészülhessen a közelgő ünnepre, mindemellett tanulhasson új dolgokat is, jót játszhasson a szünet előtt.
 
Még november folyamán ki kellett találni, hogy mikor, milyen programok legyenek, milyen feladatokat adjunk az osztályoknak. Így jutott feladatnak az 5-6. évfolyam tanulóinak a folyosók és az utcafront dekorálása, a 7. évfolyamnak a műsor hátterének elkészítése, a 8. évfolyamnak a vásár lebonyolítása, és természetesen minden osztálynak, hogy néhány vásári portékával gyarapítsa a kínálatot a december 21-ei délutánra.
 
Megbeszéltük, hogy kik tartanak délutánonként foglalkozásokat a felsőben, kik segítenek az ünnepi műsor lebonyolításában. Ugyanekkor az alsósok is kaptak feladatokat. Nekik dekorálni kellett és vásárfiát készíteni. Mindenki kivette a részét a munkából.
 
Természetesen nem csak az iskolán belül jutott feladat, hiszen az alapanyagokat, kellékeket és a jutalmakat be kellett szerezni.
 
Úgy gondoltuk, hogy ha délutánra tesszük a műsort és a vásárt, akkor több szülő is be tud jönni az iskolába, meg tudja nézni a műsort, és együtt tud nézelődni a vásárban gyermekével.
 
A délelőtti órákban az utolsó két héten, szinte minden tantárgy érintette az évfolyam számára kijelölt témakört. Hol játékos feladatokkal, hol csak beszélgetéssel foglalkoztak az ünneppel.
 
December 21-ére osztályok közti versenyt szerveztünk. A délelőtt folyamán a felsősöknek játszóházi, az alsósoknak osztályokon belüli programok voltak. Ezután ebédidő, majd az ünnepi műsor következett. Ezt követően az érdeklődők ajándékokat, díszeket vásárolhattak a tornacsarnok folyosóján. A hatalmas tömeg a hetek alatt elkészített tárgyakat szinte percek alatt megvásárolta.
 
Köszönjük a lelkes munkát szülőknek, pedagógusoknak és a tanulóknak!
 
Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát a szokatlan és új program keretében.
 
A szervezők nevében:
 
Bilikné Niczinger Éva, Szabó Margit