Keresés

 

Batthyánysok a közlekedésbiztonsági napon

2011. október 12-én délután az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata közlekedésbiztonsági napot rendezett a Szepes Gyula Művelődési Központban és az új főtéren. Ennek célja az volt, hogy az általános- és középiskolás korú gyerekek tudást szerezzenek a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés tekintetében, egyben figyelemfelhívás a balesetmentes közlekedésre és a helyes közlekedési magatartásra. A rendezvény megszervezését Pulai Edina képviselő kezdeményezte, a lebonyolításában az Érdi Rendőrkapitányság szakemberei nyújtottak segítséget.
 
Iskolánkból a 6.b és a 6.t osztály tanulói  osztályfőnökeik, Tóth Margit és Ivánkovitsné Nagy Mónika vezetésével vettek részt a rendezvényen.  T. Mészáros András polgármester rövid megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy egyrészt tudásfelmérést, másrészt gyakorlati vetélkedőt jelent a gyerekek számára ez a délután. S a legjobbakat a támogatók segítségével meg is fogják jutalmazni.
 
Kürti István rendőrszázados a gyalogosokra és kerékpárosokra vonatkozó legfontosabb KRESZ szabályokat ismertette. A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták. Utána Bántó Béla, az érdi mentőállomás vezetője alapfokú elsősegély nyújtási ismeretekre tanította a résztvevőket interaktív módon. A tesztlapok kitöltése után Sólyom Lajos bemutatta a kerékpáros közlekedés védőfelszereléseit.
 
         A tesztek értékelését mindenki izgatottan várta. Aki hibátlanul töltötte ki értékes ajándékot kapott. Iskolánkból Kozák János, Kovács Roland, Tamasovits Dóra, Schvirján Olivér, Müller Dávid (6.b) és Német Áron, Brunecker Attila, Tóth Márkó (6.t) osztályos tanulók örülhettek az ajándékoknak. A Polgárok Háza előtti téren ezután kerékpáros ügyességi verseny várta a gyerekeket.
 
                                                                              Ivánkovitsné Nagy Mónika