Keresés

 

Angol idegen nyelvi verseny 2014 március 12.

Iskolánk életében fontos helyet kap a hagyományőrző programok, rendezvények megtartása. Ezek az események az összetartozás élményét közvetítik, ugyanakkor nyitottá és befogadóvá formálnak. A megemlékezések közül kiemelt helyen szerepel a Batthyány napok rendezvénysorozat. Közel tíz éve szerepel a programok között a 4English angol nyelvi verseny megrendezése a negyedikesek számára.

A fenntartó és a törvényi változások következtében szerényebb keretek álltak a rendelkezésünkre. A tankerületből hat iskola képviseltette magát Érdről a Battyány Sportisk. Marianum Ált. Isk. , Érdligeti Ált. Isk., Teleki Ált. Isk., Sóskútról az Andretti K. Ált. Isk. és Százhalombattáról az 1. sz. Ált. Isk.

A feladatok a Charlie és a Csokigyár c. filmhez kapcsolódtak. A rajtot a belépőjegy megszerzése jelentette: megadott szavakból új szavakat formáltak Képek és leírások segítségével azonosították be a film fő karaktereit. A gyárban készült édességek neveit betűk közé elrejtve keresték meg. Fotókon megbújó számok után kutattak, majd gyűjtötték össze őket. A szereplők kedvenc csokoládéjának megnevezését a logikai feladat segítségével nem volt könnyű megfejteni. A versenyt, néhány perces film részlet megtekintése zárta.

A szerény vendéglátás időt és alkalmat adott kötetlen beszélgetésre a kísérő kollégákkal. Elmondták, hogy szükségét érzik a szakmai beszélgetésnek nemcsak a saját, de más települések iskoláinak tanáraival is. Ötletek, tanácsok, vélemények cserélődtek, hiszen a jó tanár is, akárcsak a „jó pap” holtig tanul.

A játékos vetélkedő nagyon jó hangulatban telt el, a gyerekek érdeklődését felkeltette a téma.
A kialakult eredmény tükrözte azt, hogy mely iskolákban kezdik jóval korábban a nyelvtanulást. Nálunk a 4. évfolyamtól kerül bevezetésre, így nem volt könnyű feladat megmérkőzni azokkal akik már több éve ismerkedtek az angollal. Első helyen végzett az 1. sz Ált. Isk., második helyen az Érdligeti Ált. Isk. és harmadik helyre a Marianum Ált. Isk. került. Valamennyien könyv jutalmat kaptak. Csapatunk teljesítménye nem maradt el lényegesen az átlagtól. Akik nem az élvonalban teljesítettek de ügyesek voltak írószer csomagocskát vihettek haza. természetesen minden résztvevő csokoládét kapott, ahogy a filmben szereplők is.

Köszönjük az Iskolavezetés és a Tankerület támogatását a verseny megrendezéséhez, a munkaközösségi tagok és tanítványaink segítségnyújtását a lebonyolításhoz.


Érd, 2014. március 14.

                                                                Kőrösi Eszter
                                                                angol tanár