Keresés

 

Petőfi versmondó verseny alsósoknak

Iskolánk minden év márciusában az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékezetére és névadónk tiszteletére Batthyány- napokat szervez. Így volt ez az idei tanévben is. Az egy héten át tartó programsorozatban március 11-én helyet kapott a Petőfi versmondó verseny, melyet iskolánk alsó tagozatos gyerekeknek szerveztünk


Miért is fontos egy ilyen rendezvény?
Minden pedagógusnak, így nekünk is célunk a szép, érthető, tagolt beszédre nevelés. Fontos, hogy a kisgyermekek ne csak a megszokott osztályközösségük előtt merjenek szerepelni. Petőfi Sándor hazáról, szabadságról szóló sorai ma is időszerűek, példát mutathatnak felnőttnek, gyereknek egyaránt.
Ez a verseny az első meghirdetése óta igen népszerű. Az idei tanévben is volt olyan osztály, ahol válogatót tartottak ki jusson az iskolai fordulóba.
Végül 25 kisdiák vett részt az iskola könyvtárában megrendezett versenyen. A három főből álló zsűri évfolyamok szerint értékelte a tanulókat. A megérdemelt könyvjutalmak mellé mindenki személyre szóló tanácsot kapott, hogyan lehet még jobb, még ügyesebb előadó.
A következő eredmények születtek:
1. évfolyam:
1. Horváth Béla Levente 1.b
2. Veres Boglárka 1.t
3. Opra - Kocsis Renáta 1.b

2. évfolyam:
1. Juhász Jázmin 2.a
2. Opra – Kocsis Anita 2.a
3. Szalay Milán 2.t


Horváth Béla Levente


Juhász Jázmin3. évfolyam:
1. Kalinkó Dominka 3.a
2. Ba Marcell 3.t
3. Flórián Tamás 3.t

4. évfolyam:
1. Vakarcs Ádám 4.t