Keresés

 
BESZÁMOLÓ
 
2011/2012-es tanévben, a Batthyány-napok keretében rajzversenyt és kiállítást, illetve fotókiállítást rendeztünk a hagyományainknak megfelelően.
 
2011. szeptemberében mindkét esemény felhívását eljuttattuk az érintett iskolákba.
 
A fotókiállítás „Nyitott szemmel a nagyvilágban” címet viselte. Erre minden iskolai dolgozó küldhetett fotót vagy fotósorozatot városunk iskoláiból. Érkezett is 18 felnőtt és 7 tanuló munkája (középiskolás tanulók is küldtek be munkákat).
 
Beküldött fotókból aztán a folyosók tárolóiban több mint 110-et kiállítottunk.
 
A képek témái pedig mint minden évben, idén is érintették hazánk szépségeit és a nagyvilágot is (Korfu, Kréta, Velence, Santorini, Székelyudvarhely, Parajd, Farkaslaka, Korond, …).
 
A rajzverseny és kiállítás témája az idei tanévben „Az én hazám, Magyarország” címet viselte.
 
Olyan alkotásokat vártunk a körzet iskoláiból, melyek hazánk szépségeit, a tanulók környezetét mutatják be.
 
Érkeztek is szép számmal ismert épületeket, tájakat bekutató szebbnél-szebb rajzok és festmények. Alkotóik közt a legkisebbek is ugyanolyan szép számmal képviseltették magukat, mint a legnagyobbak.
 
Közel 400 rajz érkezett, melyek alkotói közül 29-et díjaztunk és a díjazott munkákat az iskolai tárolókban elhelyeztük, kiállítottuk. Bárki megtekintheti azokat a folyosókon sétálva.
 
Bízunk abban, hogy a szép munkák láttán mások is kedvet kapnak, és a következő tanévben még több pályázati munkából, még színesebb kiállítást állíthatunk össze a Batthyány-napok keretében.
 
A szép munkákhoz gratulálunk az alkotóknak és segítőiknek egyaránt!
 
A szervezők nevében:    Szabó Margit
 
Érd, 2012. március 17.