Keresés

 

Sportosztály

Batthyány Általános Iskola és Sportiskola
 
1.t osztály
 
Az idén negyedik alkalommal indult sportiskolai osztály az iskolában.
 
Ezek az osztályok iskolaotthonos rendszerben működnek, jellemzően két tanító irányításával.
 
A mi osztályunkban egyik tanító néni a matematikát, környezetet, rajzot és technikát, másikunk a magyart, éneket és testnevelést tanítja. A gyerekek megismerkednek a küzdelem és játék című modul keretében a drámajátékkal is.
 
A heti öt óra testnevelés mellett edzésekre is járnak a tanulók. Két órában csoportbontásban a tollaslabda és birkózás,valamint labdás előkészítő és labdarúgás alapjait ismerik meg.
 
A szakedzéseket képzett edzők vezetik.
 
Heti egy alkalommal úszásoktatáson vesznek részt a tanulók.
 
Az osztály létszáma 21, 8 lány és 13 fiú jár ebbe az osztályba.
 
A magyart a MOZAIK Kiadó tankönyveiből szótagoló módszerrel tanulják, a matematika elsajátításában a Műszaki Kiadó Hajdú-féle tankönyvcsaládját alkalmazzuk.
 
Nagyon fontosnak tartjuk a tanulók fizikai fejlesztését, ehhez minden rendelkezésünkre álló eszközt ki is használunk, de a sporttal egyenrangúan végezzük a tanulók szellemi képzését is. A kettő ebben a rendszerben jól kiegészíti egymást, sőt felerősítik egymás hatását.
 
Előre tervezetten különböző kulturális tevékenységeket is szervezünk, pl. színházlátogatást, találkozást a Mikulással,a Planetárium előadásának megtekintését,helytörténeti helyszínek meglátogatását,stb.
 
A gondosan kiépített rendszer csak akkor működhet jól, ha minden oldal elvégzi a rá eső feladatokat. Ebben az osztályban a szülők támogatják a pedagógusok elképzeléseit, együttműködnek nevelési és oktatási kérdésekben egyaránt. A gyerekek nagyon lelkesen végzik a nem kevés rájuk bízott feladatot.
 
Két hónap után mondhatjuk, hogy elindultunk egy küzdelmes, de sok örömet rejtő úton.