Keresés

 

Sportélet

Sportélet az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában


Sportélet az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában
a 2014/2015-ös tanévben

A 8. évfolyam kivételével minden évfolyamon beindult a mindennapos testnevelés. Ezt testnevelés órákkal és edzésekkel valósítjuk meg. Tárgyi feltételeink kiválóak, személyi feltételeink jók.
Ebben az évben a 7. sportiskolai osztály működése is megkezdődött. Az oktatott sportágak között szerepel a tollaslabda, birkózás, labdarúgás, kézilabda, floorball. Új színfoltként jelenik meg a judo, amelyben külsős edző is közreműködik. Kiemelt területként kezeljük a torna alapelemek oktatását, a játékos sportversenyt, a tehetségesebb tanulók külön foglalkozásokra járhatnak. Az első három osztályban önköltséges úszás is szerepel az órarendben. A felső osztályosok heti 3 órában tartásjavító szakkörön vehetnek részt.
Sportiskolás tanulóink minden 2. évben edzőtáborban vesznek részt, idén ezek a 2., 4., 6. tagozatos osztályok.
Az iskola hagyományos sporteseményei mindig nagy érdeklődésre tartanak számot, ebben a tanévben is megrendezésre kerül a Magyar Diáksport Napja, a Batthyány-napok, gyermeknap.
Diákolimpiai versenyeknek helyt adunk és rendszeresen részt veszünk rajtuk, az elmúlt években dobogós helyezéseket értünk el. Idén is sok versenyen indulunk. Nagyobb odafigyelést szeretnénk fordítani a csapatsportágakra. Erre segítség az újonnan érkezett testnevelő kollégánk, Schóber János, aki egyben kézilabdaedző is.
Reméljük, hogy sportcéljainkat megvalósítjuk, és eredményeink gazdagítani fogják iskolánk hírnevét.

Érd, 2014. szeptember
Biró Attila
Munkaközösség-vezető

Karácsonyi focitorna a Batthyányban

December 27-én rendeztük hagyományos futballtornánkat iskolánkban, az Érd Városi Sportalapítvány támogatásával.

Pest megyei tollaslabda diákolimpia

Tollaslabda diákolimpia beszámoló.

Batthyány Csoki-kupa tollaslabda verseny

Batthyány Csoki-kupa tollaslabda verseny 2013.december 23-án rendeztük meg iskolánkban a már hagyományosnak tekinthető amatőr tollaslabda versenyünket.

Harcművészeti verseny

Stílusok Harca Harcművészeti bajnokság